efainlacluj.ro

Se construieste un nou pod peste somes in judetul Cluj! FOTO

Se construieste un nou pod peste Raul Somes, in apropiere de Dej. Mai exact, comuna Vad va fi conectata direct de Drumul National 1C (Dej – Baia Mare), prin acest pod si reabilitarea unei portiuni de aproximativ 1 kilometru de drum comunal. Investitia se ridica la 1 milion de Euro, dar banii provin din fonduri europene. Lucrarile ar urma sa fie terminate la finalul acestui an.

Noul pod va avea o lungime de 120 de metri, din care 92 m vor fi efectiv in albia raului. Latimea acestuia va fi de 7 metri, 5,8 m cele doua benzi de circulatie si 1,2 m trotuarul. Acesta are o durata estimata de “viata” de 100 de ani si este de tonaj maxim, putand fi folosit atat de autoturisme cat si de autovehicule mari. Podul face parte din traseul Drumului Comunal 177 (Catcau – Calna), infiintat inca din anul 1995, fara a fi insa amenajat.

Proiectul prevede si asfaltarea legaturii podului cu drumul principal din Vad (DJ109E), iar pe malul alaturat, in comuna Catcau, administratia locala de acolo va moderniza restul drumului comunal pana la intersectia cu DN1C.

Pregatirea terenului pentru acest pod a inceput in urma cu trei ani si ar fi trebuit sa fie deja finalizat. In timpul lucrarilor, inginerii si-au dat seama ca terenul din zona nu permite excavare, din cauza instabilitatii, si a fost nevoie de foraje, astfel ca termenul a fost depasit.

Va fi insa dat in circulatie in luna decembrie a acestui an, spun autoritatile locale.


0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Propunere: Plantare de arbori de-a lungul a 6 drumuri județene din Cluj

Read Next

”Atunci si Acum” la Cluj. 10 fotografii realizate in acelasi loc la zeci sau sute de ani distanta

Leave a Reply