Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Copii care merg fără ghiozdan la școală, care au teme totale de 10-20 de minute, care sunt încurajați să lucreze în echipă, care nu își văd notele și sunt îndemnați să concureze cu propriile limite, nu cu ale altora. Se întâmplă (și) în România, la școala ERI. Înseamnă “diferit”, în finlandeză, și așa și este, complet altfel decât ne-am obișnuit.

Scoala se adreseaza acelor părinți care sunt conștienți de rolul lor ca pilon al educației copilului și care sunt dispuși să lucreze într-un strâns parteneriat cu personalul din echipa ERI.
”Ne ghidăm îndeaproape copiii care sunt încă în mod natural curioși, dornici de a explora, cu dorința de auto-realizare și nevoia de autonomie, în funcție de vârsta și nivelul lor de dezvoltare.”

“Nu promovăm competiția, doar competiția cu tine însuți. Copiii nu își cunosc evaluările sau notele, acestea sunt trimise către părinți. Creierul poate să abstractizeze în jurul vârstei de 12 ani, asta ne spun neuroștiințele, iar numerele sunt abstracte, copiii le înțeleg doar prin reacția părinților. Le facem evaluări doar descriptiv. Rolul nostru este să dezvoltăm potențialul cel mai înalt al unui copil
“Copiii nu au nevoie de un ghiozdan clasic. Toate manualele și caietele rămân la școală, doar copiii mai mari își mai iau acasă ce au nevoie. Îi încurajăm pe cei mici să comunice cu părinții și să le împărtășească acestora din activitățile și realizările lor zilnice”

Școala este altfel, dar evaluările naționale sunt aceleași. Suficient pentru un părinte să se teamă. “Noi ne-am pus întrebarea dacă un copil vrea să învețe ca să treacă evaluarea sau să știe și să îi folosească ceea ce a învățat. Noi spunem că un elev de la noi le poate face pe amândouă. Am dat în fiecare an evaluările, la a doua, a patra, a șasea (la a opta încă nu am avut), cu rezultate foarte bune, dar accentul nostru nu e pe rezultatul evaluării, ci pe dezvoltarea copilului”, a mărturisit Elena Lotrean, co-fondatoarea școlii româno-finlandeze ERI.

CONCEPTUL ERI

Profesori foarte bine pregătiți și implicați în procesul de învățare pe tot parcursul vieții

Metodologie de inspirație finlandeză, mijloace moderne de învățare

Proces de învățare experiențială, aproape de natură

Învățare centrată pe copil, planuri individualizate de dezvoltare pentru fiecare copil


Mediu de învățare non-competitiv

Timp petrecut afară și activități zilnice în aer liber – cel puțin 1 oră și jumătate/zi

Servicii medicale și de monitorizare a sănătății și dezvoltării copiilor

Servicii permanente de consiliere și îndrumare din partea psihologului nostru, abordare pozitivă

Programul de mindfulness pentru a dezvolta obiceiuri pozitive și de a promova starea de fericire

Diverse activități de club: arte, sport, limbi străine, științe

Clase/grupe cu număr restrâns de copii (maxim 15 preșcolari, 18 elevi)