efainlacluj.ro

Un cardinal de la Vatican a primit titlul de Doctor Honoris Causa la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Facultatea de Teologie Greco-Catolică, a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican și Mare Cancelar al Institutului Pontifical Oriental din Roma, ca o recunoaștere a unei personalități internaționale și a unui partener al UBB.

Eminența Sa a transmis, din partea Vaticanului, către rectorul UBB și comunitatea academică a UBB „Medaglia Pontificia” și o reproducere oficială a „Papiro Bodmer VIII (Beati Petri Apostoli Epistulae)” conservată în Biblioteca Apostolică din Vatican.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a afirmat cadrul ceremoniei de acordare a titlului, că „acum, comunitatea UBB este mai puternică în spirit și în personalitate. Știința și religia trebuie să-și dea mâna împotriva obscurantismului modern. Cei care înțeleg cu adevărat știința, nu se tem de teologie/religie, iar cei care înțeleg cu adevărat teologia/religia nu se tem de știință. Să mergem așadar împreună pentru a face bine în lume!.

Prelegerea Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri poate fi vizionată accesând linkul

https://fb.watch/doDAKY9bPE/

Read Previous

Echipa U BT Cluj Napoca este din nou campioana Romaniei la Basket.

Read Next

Ce se intampla daca acorzi primul ajutor si faci ceva rau? Poti fi dat in judecata?! Raspunsuri de la Academia de Prim Ajutor