Un clujean, absolvent UMF, numit cercetatorul anului in SUA

Sergiu Paşca, profesor asistent de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Universitatea Stanford din SUA, născut la Cluj și absolvent al UMF, a obţinut un premiu important ca urmare a cercetărilor sale avansate în domeniul tratării bolilor neuropsihice. Acesta a fost numit de Societatea Internaţională de Cercetare în domeniul Schizofreniei „Cercetătorul anului 2021”.

”Dr. Paşca a dezvoltat câteva dintre modelele iniţiale de boală prin derivarea neuronilor din celulele pielii luate de la pacienţii cu tulburări de neurodezvoltare genetică. Laboratorul său a aplicat modele pentru a obţine informaţii noi despre fiziologia umană, evoluţia şi mecanismele bolii şi a sprijinit cercetătorii din întreaga lume în învăţarea şi implementarea acestor tehnici”, a transmis SIRS.

Acesta a transmis că este cu adevărat norocos să aibă un grup talentat de stagiari şi un grup minunat de mentori şi colegi la Stanford şi nu numai.

„Este un moment atât de interesant pentru neuroştiinţe şi căutarea de a înţelege biologia creierului uman. Arsenalul de instrumente pe care le avem la dispoziţie acum ne pune într-o poziţie excelentă de a pune întrebări îndrăzneţe şi de a dezvolta o nouă metodă de psihiatrie care se bazează pe o înţelegere biologică a creierului uman”, a precizat Sergiu Paşca.

E fain la Cluj

Read Previous

Predare prin Relitatea Virtuala (VR) la UBB Cluj

Read Next

UBB cumpara Hotelul Opera Plaza cu 10 milioane €

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *