efainlacluj.ro

Un erou neobosit în slujba vieții: Povestea lui Florin Oneț, salvatorul din dispeceratul ISU Cluj

În mijlocul unei zile obișnuite la dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj, o intervenție specială a adus un moment de glorie, dar și de responsabilitate pe umerii lui Florin Oneț, tată a unui băiețel de cinci luni și erou neobosit în slujba vieții.

În dimineața respectivă, un apel la numărul 112 a alertat echipa că un bebeluș de doar trei luni se confruntă cu o situație critică. Florin a preluat cazul, iar emoțiile și gândurile involuntare au fost înduplecate de nevoia imperioasă de a acționa rapid și eficient.

În timp ce încerca să obțină informații cruciale de la mătușa copilului, Florin a rămas calm și concentrat, ghidând-o pe aceasta prin primii pași ai intervenției. Fiecare secundă conta, iar el a înțeles că trebuie să facă tot posibilul pentru a salva viața micuțului.

Manevrele de resuscitare au fost esențiale, iar Florin le-a explicat cu răbdare și claritate, ghidând tatăl disperat prin procedurile vitale. Cu o abordare determinată și stăpână, a reușit să îl calmeze și să îl îndrume spre acțiune, până la sosirea ambulanței.

Cu fiecare gest și cuvânt, Florin Oneț a demonstrat dedicare și profesionalism, fiind un exemplu demn de urmat în echipa de salvatori. Această intervenție nu este un caz izolat pentru el, ci o dovadă a angajamentului său constant față de salvarea vieților.

În final, rezultatul a fost unul fericit: copilul a fost salvat și adus în siguranță la spital, iar vestea mult așteptată a ajuns în dispecerat: “Copilul e bine!”. Florin Oneț, prin curajul și abilitățile sale, a oferit un nou început pentru o mică ființă și o rază de speranță pentru familia acesteia.

Această poveste ilustrează nu doar importanța primului ajutor, ci și rolul vital al celor ca Florin Oneț în comunitatea noastră. Prin dedicarea și sacrificiul lor, ei devin adevărați eroi, aducând lumina în momente de întuneric și salvând vieți cu fiecare acțiune.

Read Previous

Rezultatele de la Transylvania Open + programul de astazi cu primele meciuri in turul II.

Read Next

VIDEO. Filmul lui Mircea Bravo in care a apare si bunica Lenuța din Chinteni, ”Nuntă pe bani”, poate fi vizionat de astăzi pe platforma NETFLIX.