Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Tinerii din Cluj au pus pe pauză afacerea cu ceasuri de lemn pentru a-i ajuta pe medicii din spitale.
„În atelierul acesta noi produceam ceasuri de mână, încă producem, dar momentan am oprit puţin activitatea ca să putem produce viziere şi să ajutăm medicii”.
Ruben a ramas impresionat de munca pe care o depun medicii in aceasta perioada, cu resurse limitate, si a vrut sa ajute. Totul a pornit de la un mesaj pe reţelele de socializare, prin intermediul căruia a strâns nu mai puţin de 11.000 de euro. Apoi, cu aparatura din atelierul sau si cu ajutorul anagajatilor, a ajuns să faca acum o mie de viziere pe zi care ajung in spitalele din Cluj.
„Un laser care taie plasticul dupa proiectul pe care l-am primit şi noi de la viziere.ro. Capacitatea noastră este de 1.000 de viziere pe 20 de ore, am mai lăsat un patru ore să se mai odihnească şi laserul şi oamenii”.
Viziera este facuta ca la carte dupa un model dezvoltat de medici. In plus poate fi sterilizata.
„Acest produs este format din două elemente. Aceste două piese vin îmbinate şi au niste elemente care îţi permit să ajustezi dimensiunea. Cam asta este toata povestea! Este validata de medici, se pot steriliza si e foarte usor de realizat”.
Planul lui Ruben este sa faca viziere gratuite pentru medici pana cand va fi nevoie.
Perju, fondatorul unui brand de ceasuri din lemn: „Este pro bono ceea ce facem. M-a impactat si pe mine cand am vazut medici care sunt trimisi in linia intai in lupta cu COVID fara echipamente sau foarte putine. Am decis ca avand toata aparatura necesara sa ne implicam. Oamenii au decis sa investeasca in acest proiect, o viziera de asta costa cam 3 lei. Noi ne-am pus la dispozitie echipa si utilajele si cele 20 de ore”.