efainlacluj.ro

VIDEO cu lucrările la drumul de legătură Tureni-Autostrada A3. Cum arată harta interactivă a traseului. Galerie FOTO

Start lucrări pe DEx4 A3-DN1 lângă Tureni. Raul Pristopan a filmat în premieră primele utilaje pe traseul noii legături dintre Autostrada Transilvania (A3) și DN1 din dreptul localității Tureni:

Hartă interactivă AICI 👉: https://bit.ly/45HU6sU.

Cei aproape 5 kilometri sunt pe profil de drum expres veritabil, fac parte din DEx4 Turda-Dej și sunt așteptați cu sufletul la gură de clujeni, de cei aflați în trecere dar și de locuitorii celui mai înjurat oraș din zonă, Turda.

“Tranzitarea municipiului Turda va deveni istorie… sperăm în decembrie 2024, într-un scenariu realist-optimist. Câștigătorul proiectului este Dimex 2000 în asociere cu alte patru companii: Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A. Constructorii au la dispoziție aproape 563 milioane de lei fără TVA și 18 luni de execuție directă, interval de timp calculat de la 21.08.2023, data emiterii ordinului de începere pe contractul semnat în 28.07.2023.

Așadar, sfârșitul lui februarie 2025 este termenul de finalizare, scriptic. Ca timing, foarte prost, pentru că iarna nu-i ca vara. Așa că ori vom circula în decembrie 2024, ori prin aprilie-mai 2025, în funcție de cum va trece șantierul prin două toamne și două ierni.

Din informațiile noastre, antreprenorul general Dimex este decis să facă o figură frumoasă și să inaugureze în decembrie 2024 primul său proiect major. Până acum bistrițenii de la Dimex au jucat ca lideri doar pe drumurile județene unde și-au câștigat un renume bun, iar pe marile obiective rutiere au fost doar subcontractori, ca de exemplu pe Autostrada A1 Sibiu-Boița.

Nu le va fi ușor să treacă de la diviziile județene la meciurile de pe Arena Națională, atât ca lucrări propriu-zise, project management și cashflow, cât și ca presiune publică. Dar dau semne bune și avem încredere că pot produce surpriza, evoluând pe teren propriu, și să intre într-o ligă extrem de selectă a constructorilor care au reușit să inaugureze loturi de autostradă (sau drum expres) înainte de termen.” a anunțat Asociația Pro Infrastructură

Le dorim spor la treabă, iar șoferilor și turdenilor încă puțină răbdare după vreo 15 ani de chin.

Read Previous

La Cluj are loc în aceste zile Conferința Internațională “Misiune pentru demnitate umană” cu peste 100 de participanți din peste 30 de țări.

Read Next

VIDEO. Ce mesaj a transmis Emil Boc la deschiderea noului an școlar.