efainlacluj.ro

VIDEO. Omer Tetik, CEO Banca Transilvania: ”2022, anul in care o sa mergem pe gheata”

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, a făcut câteva previziuni economice pentru anul viitor. Deşi 2022 se anunţă din nou un an complicat, există şi câteva oportunităţi de care România ar putea profita.

„Sigur, discursul corporatist e mai mult despre o strategie pe termen lung, să te gândești pe următorii 5, 10, 30 de ani. De fapt, am văzut că trebuie să adaptezi în fiecare trimestru”, a declarat Omer Tetik, în dialog cu jurnalistul Claudiu Pândaru.

Noi schimbăm cauciucurile în concurs, fără să facem pit stop, cred că toată economia, toate firmele ar trebui să facă asta. A fost o perioadă de adaptare, dar în continuare ne bucură că sentimentul de solidaritate, care a început anul trecut, a rămas. Cel puțin în sectorul privat există o solidaritate, o înțelegere și o colaborare foarte bune. Totuși a fost un an de creștere și, azi dimineață, am anunțat și rezultatele noastre financiare, din punct de vedere comercial a fost un an bun pentru noi”, a declarat CEO-ul Băncii Transilvania.

„Economia în România, într-adevăr, a revenit. A fost o creștere destul de puternică după scăderea de anul trecut, dar, pe de altă parte, creșterea a venit preponderent din consum. Dacă vorbim despre România SA ca o firmă, banii împrumutați, banii induși în sistem, trebuie dați către producție, către industrie, trebuie adusă plusvaloare. Și acolo sunt puțini”. mai spune directorul exectutiv al BT

Ce oportunitati are Romania?

O oportunitate ar putea veni din faptul că Asia începe să piardă din avantajul competitiv, ceea ce înseamnă că se deschide o ușă pentru România. O alta ar putea fi reprezentată de antreprenorii români care încep să își extindă business-urile în afara țării.

„Din ceea ce am văzut din discuțiile cu clienții, antreprenorii români încep să iasă din România, încep să aibă investiții, achiziții afară, în jurul României sau peste ocean. Este un lucru foarte bun că de la liga noastră națională ieșim în liga globală”, a punctat Omer Tetik.

Interviul complet cu directorul executiv al Bancii Transilvani il puteti viziona mai jos

Ți-a plăcut articolul?

Rămâi în contact cu pagina noastră de Facebook!

Încercăm să aducem în atenția clujenilor cele mai faine subiecte din Cluj!

Read Previous

O tanara jandarm din Cluj si-a donat parul pentru femeile care lupta cu cancerul

Read Next

Targul de Craciun din Cluj-Napoca se deschide vineri, 26 noiembrie. Vezi programul

Leave a Reply