efainlacluj.ro

A jucat la CFR Cluj 3 sezoane iar acum a semnat cu una dintre echipele de TOP din Franța!

Roberto De Zerbi este noul antrenor al lui Olympique Marseille

Roberto De Zerbi, fostul jucător de la CFR Cluj, a fost numit noul antrenor al echipei Olympique Marseille. După ce s-a despărţit la finalul sezonului trecut de Brighton, unde a petrecut mai bine de un an şi jumătate, italianul în vârstă de 44 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu clubul francez.

Olympique Marseille a oficializat sâmbătă seară numirea lui De Zerbi, iar antrenorul italian a declarat că își dorește să ajute clubul să-și recapete statutul de altădată. Într-un comunicat citat de news.ro, De Zerbi a exprimat entuziasmul său pentru noua provocare:

„Am avut o dorinţă foarte puternică de a mă alătura acestui club. Istoria şi prestigiul care înconjoară OM, pasiunea şi fervoarea suporterilor săi, seriozitatea şi entuziasmul pe care mi le-au arătat directorii”, a spus De Zerbi.

„Abia aştept să mă aşez pe banca de pe Orange Velodrome, de data aceasta ca antrenor al OM, şi să ajut clubul să recâştige poziţia pe care Marseille o merită”, a adăugat el.

Cariera lui Roberto De Zerbi

De Zerbi a avut o carieră de succes ca jucător înainte de a trece la antrenorat. În perioada 2010-2012, a jucat pentru CFR Cluj, unde a avut o contribuție semnificativă, înscriind 8 goluri și oferind 6 pase de gol în 30 de partide. După despărțirea de CFR Cluj în 2012, a devenit liber de contract, iar ulterior s-a concentrat pe cariera de antrenor.

Roberto De Zerbi a impresionat în Premier League la conducerea echipei Brighton, demonstrând abilități tactice remarcabile și o capacitate de a dezvolta jucători tineri. Performanțele sale au atras atenția cluburilor mari din Europa, iar acum, la Marseille, are ocazia să își continue ascensiunea în cariera de antrenor.

Fanii lui Olympique Marseille au mari așteptări de la noul antrenor, având în vedere succesul său anterior. Clubul se află într-o perioadă de reconstrucție și speră ca De Zerbi să aducă un suflu nou echipei și să o readucă în topul fotbalului francez și european.

Read Previous

Banca Transilvania și Simona Halep continuă parteneriatul.

Read Next

La Cluj va avea loc un eveniment de degustare de vinuri pentru a sprijini proiectul “Învață să redai viață!”