efainlacluj.ro

Cum vor arata noile trenuri din România, un pas spre modernizarea transportului feroviar. O parte din ele vor circula la Cluj.

🚄 TRENURI NOI ÎN ROMÂNIA, UN PAS SPRE MODERNIZAREA TRANSPORTULUI FEROVIAR 🚄

Într-un moment în care modernizarea transportului feroviar devine o prioritate pentru dezvoltarea României, o veste bună a fost anunțată recent: Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția a 20 de rame electrice de ultimă generație, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă reprezintă un pas important către creșterea eficienței și calității serviciilor feroviare din țară, iar orașul Cluj-Napoca va beneficia de aceste trenuri noi și moderne.

foto; Antonio Miclea

Modelul de Trenuri RE-IR2

Ramele electrice RE-IR2 sunt considerate a fi vârful tehnologiei feroviare și vor aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește transportul feroviar de călători pe rutele de mediu și lung parcurs din România. Aceste trenuri sunt proiectate pentru a oferi confort, siguranță și eficiență pasagerilor, precum și o reducere semnificativă a impactului asupra mediului înconjurător datorită propulsiei electrice.

Câștigătorul Licitației – PESA din Polonia

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a desemnat compania Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spółka Akcyjna (PESA) din Polonia ca și câștigător al licitației pentru aceste trenuri moderne. PESA este recunoscută pentru calitatea și inovația produselor sale în domeniul materialului rulant feroviar și a avut un istoric de succes în furnizarea de vehicule feroviare de înaltă calitate pentru numeroase țări din Europa.

Finanțarea din PNRR și Bugetul de Stat

Proiectul de achiziție a acestor trenuri electrice este finanțat atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Acest sprijin financiar este esențial pentru a asigura modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii feroviare din România și pentru a oferi servicii de transport de înaltă calitate călătorilor.

Un Pas către Viitor

Această investiție în rame electrice moderne RE-IR2 reprezintă un pas semnificativ către viitorul transportului feroviar din România. Aceste trenuri vor aduce beneficii multiple, inclusiv reducerea emisiilor de carbon, creșterea confortului pasagerilor și eficiența transportului pe calea ferată. De asemenea, ele vor contribui la reducerea timpului de călătorie și la creșterea atractivității transportului feroviar în comparație cu alte mijloace de transport.

Orașul Cluj-Napoca și toate celelalte destinații vor beneficia de aceste trenuri noi și eficiente, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și a mobilității în întreaga țară. Este un moment promițător pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și pentru viitorul transportului public din România.

Read Previous

Meci puternic diseară la Cluj între CFR Cluj și revelația Petrolul Ploiești. Cum a prefațat Andrea Mandorlini întâlnirea din această seară. VIDEO

Read Next

Mii de voluntari clujeni au luat parte la Ziua de Curățenie Națională. Galerie FOTO