efainlacluj.ro

UBB Cluj va începe un program de Informatică Economică la Arad.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de licență (forma ID) în Informatică Economică la Arad (prin cea mai mare facultate de specialitate din țară și cea mai bine poziționată în domeniu din România în multe rankinguri internaționale, și anume Facultate de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor).

Prezența UBB la Arad vine ca urmare a invitației autorităților locale pentru a contribui, alături de cele două universități publice deja existente în oraș, la stabilizarea tinerilor în oraș și la atragerea de resursă umană din regiune. Noul program al UBB are acest potențial, reunind două domenii de vârf în lumea de astăzi, și anume științe economice/businessul și informatica.

Infrastructura fizică (ex. săli de curs etc.) va fi asigurată de Universitatea Vasile Goldiș din Arad, în baza parteneriatului încheiat cu UBB, în contextul sprijinului acordat și de fundația comunitară care susține universitatea din oraș și care reunește autoritățile și instituțiile educaționale și culturale majore din Arad.

Programul va fi lansat și în cadrul unei conferințe de presă ce va fi avea loc în data de 13 iunie 2024, la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.

Read Previous

Studenții palestinieni cer UBB Cluj oprirea colaborărilor cu mai multe companii, precum NTT DATA, Alstom sau Siemens. GELERIE FOTO

Read Next

Rectorul UBB, Daniel David, și vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru, vor susține la ateneul din Iași o conferință “despre adevăr”.