efainlacluj.ro

Noi marcaje pe cele mai frecventate trasee montane din Cluj. Detalii & Galerie foto

☑️ 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐋𝐮𝐜𝐚𝐜𝐢 𝐬𝐢 𝐕𝐚𝐫𝐟𝐮𝐥 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐞𝐚𝐬𝐚, 𝐜𝐮 𝐧𝐨𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐟

📍 Două dintre cele mai frecventate obiective turistice din județ – Piatra lui Lucaci de deasupra lacului Tarnița, devenită emblematică în ultimii ani datorită superbei panorame ce se deschide sub ea și Vârful Vlădeasa, cel mai înalt masiv montan din județul Cluj – au fost „echipate”, la finele săptămânii, cu stâlpi de marcare a vârfului și plăcuțe toponimice noi.

➡️ Stâlpii și plăcuțele au fost montate de salvamontiștii clujeni, ajutați de voluntari, iar acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel național. Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat un parteneriat cu o cunoscută companie farmaceutică pentru marcarea celor mai populare zone.

🤝„Compania Zentiva și Salvamont România au decis să amplaseze plăcuțe toponimice pe 60 de vârfuri montane, mai mult sau mai puțin cunoscute, circulate de turiști, dar care nu au un astfel de însemn sau cel existent este deteriorat”, potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont.

🎒 Pentru județul Cluj au fost alese cele două locații pentru popularitatea de care se bucură în rândurile amatorilor de turism montan.

Read Previous

Clujul concureaza pentru primul culoar de autobuze autonome din Romania

Read Next

A inceput admiterea de vara la facultate. Cate locuri a scos UBB pentru absolventii de liceu